Nieuws & evenementen

We gaan op kamp! Corona Ontzorg Activiteiten op 1,5meter afstand🏡⛵⚽

Wij gaan op kamp! 1,5 meter afstand activiteiten😃

Leuk nieuws! We hebben 10 leuke “Corona Ontzorg activiteiten” voor op kamp! Deze kun je binnen de opgelegde richtlijnen organiseren op jouw kamplocatie!

1) “Namen aerobics”🧘🏽

Heb jij een goed geheugen en onthoud jij alle namen met bijbehorende gekke bewegingen?
De spelers staan in een grote kring. Elke speler verzint bij zijn naam een beweging bijvoorbeeld: een handstand, een koprol, in de handen klappen etc.

Nadat de eerste speler zijn beweging heeft laten zien doen de rest van de spelers deze na terwijl de naam van de bedenker genoemd wordt. Het is nu het makkelijkst om de speler ernaast te vragen iets te bedenken en niet kris kras door de kring te gaan. Nadat speler twee zijn beweging heeft laten zien worden de eerste twee namen door de hele kring hardop gezegd terwijl ook de beweging gemaakt wordt. Werk op de bovenstaande manier de hele kring verder af. Uiteindelijk zeg je dus achter elkaar een hele rits namen met bewegingen, ideaal om op een leuke manier alle namen te leren kennen!


2) “Buskruit of Blikkietrap”🥫

Verstop je zo snel mogelijk en buut al je vrienden weer vrij door de bal (of het blikje) zover mogelijk weg te schoppen. Ook wel bekend als blikspuit.

Je hebt één zoeker en iemand schiet de voetbal zo ver mogelijk weg terwijl de zoeker hun ogen dicht houden. Vervolgens haalt de zoeker de bal op. In de tussentijd moeten de medespelers zich verstoppen. De zoeker moet de medespelers zien te vinden. Wanneer ze iemand hebben gezien moeten ze naar de bal rennen (die op een vaste plek ligt) en de naam van de gevonden persoon roepen terwijl ze de bal aanraken. Wanneer dit gebeurd is de medespeler af. De zoeker moet proberen iedereen te vinden, dan wint hij/zij het spel. De medespelers kunnen proberen de kinderen die af zijn weer mee te laten doen door de voetbal weg te schieten, voordat ze gevonden worden door de zoeker. Dit spel is het leukst met zo veel mogelijk mensen.

Je kunt een tijdslimiet instellen. Of een aantal mensen dat gevonden moet worden. Wanneer je met heel veel spelers bent kun je natuurlijk ook met meerdere zoekers werken.

Nodig:
• Bal of, in het geval van Blikkietrap, een leeg blikje


3) “Woordslang”🐍

Wie kan de meeste namen verzinnen?

Steeds met een andere beginletter. Kies een onderwerp, bijvoorbeeld dieren. De eerste in de kring noemt een dier, bijvoorbeeld: Slang. De volgende moet vervolgens een dier noemen met de laatste letter van het woord daarvoor, in dit geval dus de G, van slang. Bijvoorbeeld: Geit, de volgende moet dan weer een dier met een T (de laatste letter van Geit). Weet jij nog een dier met een T? Je bent af als je geen dier weet, ga net zo lang door tot dat er iemand overblijft. Die heeft gewonnen!
In plaats van met dieren kun je ook kiezen voor plaatsnamen, huishoudelijke artikelen, hobby, enz.


4) “Ballon zitten”🎈

Wie kan het langst op zijn ballon blijven zitten zonder dat je met je billen op de grond klapt?

Blaas de ballonnen op. Niet te hard. Geef elke deelnemer een ballon. Ga er allemaal tegelijk op zitten en kijk welke er als laatste kapot knalt. Eerst mag je nog voeten en handen op de grond, maar als het langer duurt moet er steeds meer van de grond om het moeilijker te maken.
Voor meer spanning en waterfun kun je gebruik maken van waterballonnnen.

Nodig:
• Ballonnen


5) “After dinner dip spel”🍽️

Wie kan de meeste woorden verzinnen per letter? Goed nadenken en snel opschrijven!

Iedereen maakt voor zichzelf een tabel met 5 kolommen. Bovenaan elke kolom schrijf je een categorie (denk aan: snoep, dieren, plaatsnamen, landen, etc.). Elke speler heeft dezelfde 5 categorieën op zijn vel staan.
Nu begint iemand (even zelf afspreken wie) in zijn hoofd het alfabet op te noemen, zijn rechterbuurman zegt stop. Degene die het alfabet in zijn hoofd zei verteld nu bij welke letter hij was. Nu moet je bij elke categorie een woord met deze letter verzinnen. (Bijvoorbeeld: T. snoep: trekdrop, dieren: tijger, plaatsen: Terneuzen. Als je geen woord bij een categorie kan verzinnen laat je hem open).
Als iedereen klaar is, of geen woord meer weet, begint de puntentelling. 10 punten als 1 iemand een uniek antwoord heeft, 5 punten als 2 mensen hetzelfde antwoord hebben, 2 punten als 3 mensen hetzelfde antwoord hebben en 1 punt als meer dan 3 personen hetzelfde antwoord hebben.

Zolang de tijd loopt mag je ook meerdere woorden met dezelfde letter in 1 kolom schrijven. Hoe meer unieke woorden je hebt, hoe meer punten je scoort.

Natuurlijk kun je ook variëren in het aantal kolommen, rondes en de puntentelling.

Nodig:
• Pen en papier voor iedere deelnemer.


6) “Wie ben ik”🤔

Lach je een rotje door te raden welke naam er op jouw voorhoofd geschreven staat. Geef de andere spelers cryptische aanwijzingen voor hun naam.

De deelnemers zitten bij elkaar aan een tafel of in een kring. Om de beurt gaat een deelnemer eventjes weg. De rest bedenkt een bekend persoon en schrijft dit op een stukje tape, plakband of post-it. De deelnemer wordt teruggeroepen en krijgt zonder te kijken het stuk tape op zijn/haar voorhoofd opgeplakt. Als alle deelnemers iets zijn mag iemand beginnen met een vraag te stellen. Het mogen alleen vragen zijn die met ja of nee beantwoord kunnen worden. De speler vraagt door tot hij als antwoord NEE krijgt. Dan mag de volgende een vraag stellen. Zo gaat dit door totdat iemand geraden heeft wie hij is. Die heeft dan 1 punt en krijgt een nieuw stuk tape met een persoon op zijn hoofd.

Om het lastiger te maken kun je ook Wat ben ik? spelen. Nu schrijf je geen personen op de tape maar voorwerpen.

Het is ook leuk om personen of voorwerpen bij een bepaald thema of categorie te bedenken.

Nodig:
• Witte schilders-/afplaktape of post-its
• Stiften


7) “No guts, no glory”😇

Bij dit spel moet je lef hebben. Lef om op het podium te staan en allerlei gekke dingen uit te beelden.

No Guts, No Glory. Geen Ballen, Geen Plezier. Geen Lef, Geen Super première. Want je moet durven op het podium te staan en de zaal stil te spelen. In No Guts, No Glory ga je spelen tot je er bijna bij neervalt een theater maken tot je hersens er pijn van doen. Improviseren, samenspelen, uitdagen, grenzen opzoeken, meedenken, inspireren en elkaar tips geven, vrienden vinden, vijanden spelen, drukte maken en stiltes durven laten vallen. Er worden twee teams gemaakt.

Iemand uit het team mag naar voren komen. Die krijgt een beroep of hobby toegefluisterd. Nu moet degene dat beroep uitbeelden aan de rest van het team (zonder te praten). Als het team het geraden heeft verdienen ze een punt en is het andere team aan de beurt.
Variant op hints.

Nodig:
• Kaartjes met personages, beroepen, enzovoorts


8) “Alle vogels vliegen”🕊️

Spel waarbij je snel moet reageren. Weet jij of deze dieren kunnen vliegen en ben je ook op tijd om het te laten zien?

De spelleider zit op een plek waar vandaan hij de kinderen allemaal tegelijk kan zien. De spelleider noemt continu een dier of een diersoort dat kan vliegen, bijvoorbeeld alle vogels vliegen alle kanariepietjes vliegen. Bij elk dier dat genoemd wordt, maken de kinderen vliegbewegingen. Soms roept de spelleider echter een dier dat niet kan vliegen, bijvoorbeeld alle koeien vliegen. Maakt een kind per ongeluk een vliegbeweging bij een dier dat niet kan vliegen, dan is het af. Ook als het kind niet vliegt bij een dier dat wel kan vliegen, is het af. Je kunt het als spelleider moeilijker maken door de snelheid op te voeren waarin de dieren genoemd worden. Maar ook door moeilijker dieren te kiezen… wat dacht je bijvoorbeeld van de strikvraag: alle struisvogels vliegen.

Een vergelijkbaar kringspelletje is commando pingelen.

Vergelijkbare spelletjes waarbij gerend moet worden, zijn Kapitein op het schip, Ratten en Raven en Anne-Maria Koekoek (ook te vinden in deze spellencollectie)


9) “Blauw licht”💡

Lukt het omgezien bij het vreemde blauwe licht in het bos te komen? Pas op dat je niet geraakt wordt door de lichtstralen!

In het midden van een stuk bos maak je een vierkant of een cirkel. In dit gedeelte staat een aantal mensen met een zaklamp (dit aantal is afhankelijk van het aantal deelnemers). Aan een boom of struik hangt een klein lampje. Dit lampje kun je verkleuren met bijvoorbeeld crêpepapier in de kleur blauw. Dit lampje blijft branden. De deelnemers van het spel beginnen op een centraal punt. Op het centrale punt krijgen alle deelnemers een kaartje waar ter plekke hun eigen naam op wordt geschreven.
Het is de bedoeling dat deze kaartjes door de deelnemers in de cirkel worden gebracht. De mensen in de cirkel moeten proberen te voorkomen dat het kaartje wordt afgegeven. Zodra ze een geluid horen of iemand menen te zien, schijnen ze een keer KORT, of anders gezegd, ze “schieten” met hun zaklamp op de deelnemers. Zodra die is geraakt door de lichtstraal, loopt hij 10 meter terug en probeert het opnieuw. Als het is gelukt om het kaartje af te geven, dan wordt er een nieuw kaartje opgehaald. Wie geeft de meeste naamkaartjes af?

Je kunt dit spel ook in teams spelen. Elk team heeft dan zijn eigen kleur kaartjes. Nadat het spel is afgefloten, wordt er gekeken welk team de meeste kaartjes heeft overgebracht.

En dan mijn persoonlijke favoriet: Nu moeten de spelers niet iets wegbrengen maar iets ophalen! Bij het blauwe licht staat een pot met heerlijke snoepjes! Iedere keer dat een speler het blauwe licht haalt zonder gezien te worden mag hij/zij een snoepje uit de pot pakken. Dat is pas een lekkere beloning…

• Zaklampen• Crêpepapier
• Schrijfblaadjes en pennen


10) “Kannibalenspel”🐗

Zorg dat je niet door de kannibalen in de kookpot wordt gestopt anders moet je ongezien proberen te ontsnappen.

In het bos met veel lage begroeiing wordt een cirkel (3 meter) bestempeld tot kookpot. De kannibalen blijven bij de kookpot, de kinderen gaan het bos in. Na het startsein gaan de kannibalen op zoek naar de kinderen. De kannibalen roepen de namen van de kinderen die zij zien. Die moeten dan in de kookpot. Als de gevangenen zien dat een vrij kind naar hen zwaait, mogen ze, zonder dat een kannibaal het ziet, proberen te ontsnappen. Het aantal kannibalen hangt af van de grootte van de groep (1 tot 4).

Nodig:
• Fluitje


11) “Maak een verhaal”

Gezamenlijk maken jullie een verhaal, iedereen vertelt een ander gedeelte van het verhaal waardoor de raarste dingen gebeuren.

Je gaat in een kring zitten, iemand begint met een zin, bijvoorbeeld: Er was eens… Degene die naast hem zit zegt de volgende zin, bijvoorbeeld: …Een heel rijk meisje .
En zo ga je verder tot de laatste speler is geweest.


12) “Raar met je haar”🤪

Wie maakt het gekste kapsel. Alles mag uit de kast worden getrokken!

Zorg dat je alle materialen klaarlegt en dat je wat kids of leiding optrommelt als eerste slachtoffer! Verder maakt het niet uit wat je doet, zolang het maar enorm leuk, gek of raar met je haar is! Een borstel of kam en ook andere algemene haarproducten zoals haar- lak en mousse.

Verder wat je maar in je haar wilt stoppen:

  • Bierviltjes
  • Lintjes
  • Verf
  • Glitters
  • Kralen
  • Aluminiumfolie

Shampoo en crèmespoeling kunnen ook erg handig zijn voor na afloop.

13) “Verkleedrace”

Wie kan het snelst alle verkleedkleding aantrekken? Dat wordt lachen met al die malle outfits!

Elk team vormt een rij 1,5 meter afstand, beide teams starten tegelijkertijd. Speler 1 rent naar de stapel kleren, trekt een kledingstuk aan, rent weer terug en tikt de volgende speler aan, pas na aantikken mag deze speler rennen om een kledingstuk aan te trekken. Op deze manier rent elke speler 1 keer voor een kledingstuk. Het team dat als eerst alle kleding aangetrokken heeft en weer keurig in een rij staat is de winnaar!

Tip: zorg dat de stapels kleding ongeveer dezelfde kledingstukken bevatten (broeken, jurken, truien etc). Voeg eventueel ook hoofddeksels en sieraden toe voor extra plezier!

Laat 1 speler ALLE kledingstukken aantrekken. Welke speler is er dan het snelst?


14) “Ballenbende”

Gooi met allerlei ballen tegen de grote speelbal. Welk team kan de speelbal in het vak van de tegenstander krijgen?

Het spel wordt gespeeld in twee teams, die elk een eigen vak in het speelveld hebben. In het midden van het speelveld maak je een groot vak, aan beide uiteinden een strook voor elk team. De partijen staan in hun vak/strook en beginnen elk met de helft van het aantal ballen. 1 grote bal wordt in het midden gelegd. Op het start signaal gaan beide partijen gooien op de bal die in het midden ligt zonder dat ze een stap uit het vak zetten waar ze in staan. Als de grote speelbal in het vak van de tegenpartij rolt heb je gewonnen. De speelbal zelf mag niet aangeraakt worden door de spelers.

Nodig:
• Heel veel verschillende soorten ballen
• Eventueel materiaal om 2 lijnen in het speelveld uit te zetten


15) “Laserstralen parcours”

Kun jij door dit moeilijke parcours komen zonder geraakt te worden door de laserstralen?

Hang je speelruimte vol met draden wol of touw die door elkaar heen lopen. In een bos kan dit prima tussen een paar bomen. Je deelt de groep op in 2 teams. Uit elk team komt steeds 1 speler die tegen het andere teamlid strijdt. Ze moeten onder de touwen door, of eroverheen. Als ze de touwen maar niet raken. Wanneer ze de touwtjes wel raken krijgen ze 5 strafseconden, dat houdt in dat ze 5 seconden niet door mogen lopen, de leiding telt af vanaf 5. De speler die als eerste aan de overkant is, scoort een punt voor zijn of haar team. Nu maar kijken welk team de meeste punten scoort…

Je kan variatie in het spel brengen door pionnetjes in het spel te verspreiden, op dat moment moeten de kinderen 3 pionnen naar de overkant brengen.

Spelen met meerdere teams kan natuurlijk ook.
Het is ook leuk om de kinderen eerst zelf het parcours te laten ophangen. Let hierbij wel op dat het parcours niet te moeilijk wordt.

De teams moeten nu steeds een tweetal door het parcours loodsen, er zal dus ook moeten worden samengewerkt.

Nodig:
• Bollen wol


Maar er is nog meer… 🏄🚴🚶

Afhankelijk op welke locatie je verblijft is er nog meer te doen:

  • SUP polo
  • Bootcamp kennismaking
  • Yoga
  • Kano tour
  • Mountainbiken
  • Surfen
  • Fietsen
  • Wandelen
  • Polsstokspringen clinic
  • Dans clinic
  • Outdooractiviteiten
  • Survivalactiviteiten
  • Boogschieten
  • Bosspelen
  • Klimbos

Ben je benieuwd welke accommodaties de activiteiten op locatie kunnen aanbieden dan helpen we je graag verder. Klik hier en we horen graag je wensen.

Beschermmiddelen nodig?😷

Er is veel te doen over de beschermingsmiddelen tijdens deze Corona Crisis. Ook bij de organisatie van een kamp moet je daar rekening mee houden. Mondkapjes, desinfecterende gel, handschoentjes, etc.. De hardlopers zijn voor jullie verzamelt op één pagina. Natuurlijk is er veel meer mogelijk dan dat we op deze korte termijn kunnen laten zien. Maar beschermingsmiddelen zijn er in veel maten en soorten. Kicks Promo kan veel van deze soorten wel leveren. Schroom dan ook niet om te vragen naar de mogelijkheden.

Een goede voorbereiding is het halve werk en voor de andere helft helpt We gaan op kamp!

Tot snel bij We gaan op kamp!